Sneltesten de heilige graal voor het onderwijs?

25.03.21
Rond medio april verwacht het demissionair kabinet zelftesten beschikbaar te stellen voor het onderwijs. Dat werd eerder deze week bekend gemaakt. In Amsterdam geeft demissionair minister Van Engelshoven vandaag het startschot voor een pilot met sneltesten op scholen in de regio Amsterdam. Een 'positieve ontwikkeling', vindt onderwijswetenschapper Frank Cornelissen.
Deel bericht

Ons onderwijssysteem is eigenlijk nog steeds hetzelfde als in 1863

25.03.21
De coronacrisis maakt problemen met kansenongelijkheid in het onderwijs alleen maar groter. Volgens sommigen is innovatie binnen het huidige onderwijssysteem genoeg om dat soort problemen op te lossen, maar anderen denken dat daarvoor juist heel het systeem op de schop moet. In Kenniscafé Groningen werden beide visies besproken.
Deel bericht

Onderwijsraad: Breng meer focus aan in de werkzaamheden van leraren én investeer in meer handen in en om de klas.

25.03.21
Breng meer focus aan in de werkzaamheden van leraren én investeer in meer handen in en om de klas. Dat adviseert de Onderwijsraad in het advies Tijd voor focus. De raad constateert dat er te veel verantwoordelijkheden op de schouders van individuele leraren liggen. Daardoor komen leraren basisonderwijs niet meer toe aan de kern van hun vak: het geven en ontwikkelen van onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)