Protocollen coronavirus aangepast

16.04.21
Per 15 april 2021 zijn de protocollen voor het basisonderwijs, het speciaal basisonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus.
Deel bericht

Onderzoek door het rijk: verbetering onderwijsgebouwen versnellen

16.04.21
Bij schoolgebouwen zijn verschillende ministeries betrokken. Omdat de problemen rondom onderwijshuisvesting complex zijn is een Interdepartementaal Beleidsonderzoek (IBO) uitgevoerd. Gerhard Jacobs MSc (partner HEVO) was lid van het expertpanel van het IBO. Het onderzoek is afgerond en heeft als doel het nieuwe kabinet te informeren over de knelpunten en oplossingen rondom onderwijshuisvesting.
Deel bericht

Onderwijsminister Arie Slob: de Verklaring Omtrent Gedrag voor het onderwijs moet op de schop

16.04.21
Demissionair minister Arie Slob wil de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanscherpen voor het onderwijs. Dit moet de kans op seksueel grensoverschrijdend gedrag door personeel op scholen verminderen.
Deel bericht

Onderwijsraad wil af van schooladvies in groep 8

16.04.21
De Onderwijsraad adviseert om het schooladvies in groep 8 van de basisschool te schrappen en de selectie voor een specifieke onderwijsvorm uit te stellen tot na de eerste drie leerjaren van het voortgezet onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)