‘Salarissen gelijktrekken slecht idee’

18.01.22
De arbeidsvoorwaarden moeten zodanig zijn dat werken in het onderwijs voldoende aantrekkelijk wordt. Dat is een beter idee dan het gelijktrekken van de salarissen in het primair en voortgezet onderwijs, zegt onder anderen oud-voorzitter van de Onderwijsraad Henriëtte Maassen van den Brink.
Deel bericht

Meld je uiterlijk 31 januari aan voor de eindtoets

18.01.22
Alle scholen in Nederland moeten zich voor 1 februari aanmelden voor de eindtoets van hun keuze. Scholen kunnen kiezen uit vijf verschillende eindtoetsen voor hun groep 8-leerlingen.
Deel bericht

Verkiezing Buitenlesleerkracht van het jaar

18.01.22
Op 5 april is het Nationale Buitenlesdag. We vieren deze dag dat er op scholen in heel Nederland door duizenden leerkrachten steeds meer buitenles wordt gegeven. Niet alleen op die ene dag in het jaar, maar het hele jaar door. Dit jaar zetten we al deze leerkrachten in het zonnetje en gaan we op zoek naar de beste buitenlesleerkracht van het jaar.
Deel bericht

Klassen massaal naar huis gestuurd vanwege corona: ‘We krijgen signalen van scholen dat er veel onrust is’

18.01.22
Een week na de heropening van de scholen neemt het aantal klassen dat in quarantaine moet razendsnel toe. De GGD in de regio Gelderland-Midden (Arnhem, Ede en Betuwe) telde vrijdag nog dertig klassen die thuis zaten vanwege een corona-uitbraak, gisteren waren dat er al 68.
Deel bericht

Quarantaineregels basisscholen steeds lastiger vol te houden: 'Dit is onhoudbaar'

18.01.22
'Ja hoor, het is weer zover', klinkt het bij ouders met jonge kinderen, als ze horen dat een derde kind in de klas een positieve testuitslag heeft gekregen. Bij drie besmettingen betekent het: iedereen naar huis. Is die regel nou echt nodig? "Dit is onhoudbaar", zeggen ouders.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)