LBRT: Remedial teacher dient fundamentele rol te krijgen in Masterplan Wiersma

16.05.22
In april jl. trok de Onderwijsinspectie aan de bel: het niveau van taal en rekenen bij basisschoolleerlingen moet binnen twee jaar verbeterd zijn. Minister Wiersma presenteerde onlangs zijn Masterplan voor o.a. de basisvaardigheden taal en rekenen inhoudelijk. Met als opmerkelijke aanbeveling: basisteams met onderwijsexperts dienen scholen te gaan helpen bij het verbeteren van de basisvaardigheden van hun leerlingen.
Deel bericht

Je mastertitel halen én basisschoolleraar worden; dat kan in Utrecht nu in twee jaar

16.05.22
Vanaf aankomende september kunnen studenten die basisschoolleraar willen worden, in Utrecht het tweejarige mastertraject MPabo volgen. Het gaat om een pilot gericht op het verkleinen van het lerarentekort in Nederland. Volgens coördinator Luce Claessens zien steeds meer universitaire studenten dat ze voor de klas echt iets kunnen betekenen voor kinderen, en dus voor de maatschappij.
Deel bericht

Hoe bedrijven en actiegroepen zieltjes winnen in het klaslokaal

16.05.22
Scholen worden overspoeld door lespakketten van bedrijven en ngo’s, maar hebben niet altijd de tijd en expertise om dat materiaal goed te beoordelen. Uit onderzoek blijkt dat veel van die pakketten informatie weglaten, positieve aspecten van een sector benadrukken of ronduit reclame maken. ‘Er zijn altijd wel scholen die meedoen.’
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)