Subsidieregeling verbetering basisvaardigheden

08.07.22
Minister Wiersma van Onderwijs kondigde enige tijd geleden aan dat hij wil dat scholen inzetten op de zogenoemde basisvaardigheden (rekenen, taal, burgerschap en digitale geletterdheid) en stelt nu een forse subsidie ter beschikking voor scholen die hiermee aan de slag willen gaan.
Deel bericht

Ruime meerderheid Kamer achter beter uitgebalanceerd wetsvoorstel ‘bestuurlijk instrumentarium’

08.07.22
De Tweede Kamer heeft deze week ingestemd met een wet die de minister van OCW meer ruimte geeft om in te grijpen bij schoolbesturen. De ‘uitbreiding van het bestuurlijk instrumentarium’ werd wel op een aantal punten aangepast.
Deel bericht

Meerderheid leraren pleit voor ban op smartphones in de klas

08.07.22
Een ruime meerderheid van de leraren op de basisschool en middelbare school is voor een verbod op smartphones in de klas. Een deel wil ze zelfs de school niet in, ook niet in de pauze. Ze leiden te veel af, aldus de leraren. Dat blijkt uit onderzoek van Teacher Tapp in samenwerking met Kennisnet.
Deel bericht

Lerarentekort wordt problematischer, school moet zelfs sluiten

08.07.22
Het lerarentekort wordt steeds nijpender op Gelderse scholen. Een week geleden moest een school in Tiel zelfs besluiten de deuren te sluiten omdat vacatures niet meer konden worden gevuld. "Het tekort is zorgelijk."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)