Armoede en geldzorgen: wat kan de school betekenen?

20.09.22
De hoge inflatie en de stijgende energiekosten zorgen voor een toename in geldstress en armoede. Steeds meer gezinnen hebben moeite met rondkomen. Dit raakt ook het onderwijs. Leerlingen zitten minder goed in hun vel of er is zelfs geen geld voor een lunch. Ook steeds meer onderwijspersoneel heeft moeite met rondkomen.
Deel bericht

3,3 miljard extra voor primair en voortgezet onderwijs

20.09.22
Het kabinet meldt dat het in totaal 3,3 miljard euro extra investeert in het primair en voortgezet onderwijs ten opzichte van de vorige periode. Dat is bekendgemaakt op Prinsjesdag.
Deel bericht

Lesopafstand.nl vernieuwd: informatiepunt voor afstandsonderwijs in allerlei situaties

20.09.22
Corona, (dreigende) thuiszitters of nieuwkomers uit Oekraïne: er zijn allerlei situaties waarin een school afstandsonderwijs geeft. Het belangrijkste daarbij is dat iedere leerling, ook op afstand, effectief en goed onderwijs krijgt. Op de vernieuwde website van Lesopafstand.nl vindt u daarom de in...
Deel bericht

Van vmbo toch nog naar master: ‘Sommige leerlingen hebben gewoon meer tijd nodig’

20.09.22
In het Nederlands onderwijs moet je best vroeg kiezen. Dat leidt niet altijd tot de meest logische schoolcarrières. Vincent Grimbergen weet er alles van: met een flinke omweg belandde hij bij een studierichting én een baan die hem past als een goede jas.
Deel bericht

[EduAd] Kwink voor sociaal-emotioneel leren

20.09.22
Vraag een kosteloos proefabonnement aan en probeer Kwink! Sociaal-emotioneel leren. Kwink is een online methode, inclusief burgerschap en mediawijsheid. Leuk en actueel! Meer dan 2100 scholen gebruiken deze methode.
Deel bericht

Rookverbod op onderwijsterreinen wordt goed nageleefd

20.09.22
Onderwijsinstellingen handhaven het rookverbod op hun terreinen goed. Dat blijkt uit inspecties bij 568 onderwijsinstellingen. Terreinen bij onderwijsinstellingen zoals basisscholen, voortgezet en hoger onderwijs moeten sinds augustus 2020 volledig rookvrij zijn.
Deel bericht

Zij-instromer onderwijs moet het vooral zelf uitzoeken: 'Er is te veel willekeur'

20.09.22
Het lerarentekort is nog altijd een nijpend probleem. Je zou denken dat scholen juichend nieuwe zij-instromers ontvangen, maar de realiteit blijkt weerbarstig. "Het wordt ze best moeilijk gemaakt."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)