Leren over seksualiteit en diversiteit hoort bij kerndoelen

22.03.23
Kinderen moeten leren respectvol om te gaan met seksualiteit en diversiteit. Dat hoort bij de kerndoelen, benadrukt minister Wiersma in antwoord op vragen over de Week van de Lentekriebels.
Deel bericht

AOb zet mobiele afkickkliniek in tegen tijdelijke contracten

22.03.23
AOb-voorzitter Tamar van Gelder geeft vandaag op het Utrechtse Domplein de aftrap voor de actieweek tegen de tijdelijke contracten. “Onderwijsbestuurders zijn verslaafd aan flexwerk.”
Deel bericht

Kwaliteit basisonderwijs gaat achteruit

22.03.23
De kwaliteit van het Nederlandse basisonderwijs neemt af. Dat schrijft economenvakblad ESB. Dat is te zien aan de dalende leerprestaties, de toegenomen kansenongelijkheid en het grote personeelstekort. Volgens bijzonder hoogleraar onderwijssystemen Inge de Wolf van de Universiteit Maastricht zijn goede leraren en schoolleiders nodig om het tij te keren.
Deel bericht

Gefronste wenkbrauwen bij minister over seksuele voorlichting voor kinderen in ’Week van de lentekriebels’

22.03.23
Voorbeelden uit lespakketten over seksuele voorlichting zorgen voor gefronste wenkbrauwen bij minister Dennis Wiersma (Basisonderwijs, VVD). Dat zei hij dinsdagmiddag tijdens het mondelinge vragenuur in de Tweede Kamer, in reactie op vragen over de Week van de lentekriebels. Daarin krijgen jonge kinderen seksuele voorlichting, die soms heel expliciet is. Wiersma wil dat de lesmaterialen openbaar worden gemaakt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)