College oordeelt: school had meer onderzoek moeten doen naar behoefte thuiszittend kind

30.03.23
Kinderen met een handicap of chronische ziekte moeten onderwijs kunnen volgen. Scholen hebben onder het gelijke behandelingsrecht de plicht om te onderzoeken wat de mogelijkheden daarvoor zijn. In het geval van de Zuid-Hollandse scholenstichting Panta Rhei is dat onvoldoende gedaan bij een kind, oordeelt het College.
Deel bericht

Met inclusief onderwijs ook aanbod voor hoogbegaafde leerlingen

30.03.23
Het is onwenselijk om passende onderwijsvoorzieningen af te schalen als hier in de regio behoefte aan is en er geen goed alternatief voor komt. Dat meldt minister Wiersma.
Deel bericht

Onderzoek armoedebeleid op scholen

30.03.23
De Vereniging Openbaar Onderwijs houdt zich intensief bezig met veel thema’s die voor, in en rondom het onderwijs van belang zijn. Zo is het thema School & Armoede voor de periode 2020-2025 het kernthema waar de VOO zich op focust. De VOO pleit voor een wettelijke plicht voor scholen om armoedebeleid te formuleren en dat onderdeel te laten zijn van het schoolplan.
Deel bericht

Tijdelijke bonus om parttimers meer uren te laten werken boekt eerste succes

30.03.23
De oplossing voor het personeelstekort kan weleens dichterbij zijn dan gedacht: onder de neus van de werkgevers. In de zorg, kinderopvang en het onderwijs proberen ze hun eigen personeel nu te verleiden meer uren te werken in ruil voor een bonus. En dat lijkt z'n vruchten af te werpen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)