Alle kinderen samen naar school?

24.05.23
Wat doe je als school voor leerlingen die niet zonder meer aan het regulier onderwijs kunnen meedoen? Magazine Naar School sprak met twee scholen die op verschillende manieren passend onderwijs bieden. The post Alle kinderen samen naar school? – PO/VO appeared first on VOS/ABB.
Deel bericht

Opinie | Neutraal onderwijs is niet een ‘mooi’ principe, maar absolute noodzaak

24.05.23
Makkelijk een eigen school kunnen oprichten: het heeft weinig te maken met vrijheid, en veel met indoctrinatie van kinderen en bevoorrechting van hoogopgeleiden. Scholen kunnen beter neutraal zijn, schrijft onderwijsanalist Johan Copier op EW Podium.
Deel bericht

Tweede Kamer plaatst vraagtekens bij ambities masterplan basisvaardigheden

24.05.23
De Tweede Kamer steunt op hoofdlijnen de uitwerking van het masterplan basisvaardigheden, maar plaatst vraagtekens bij de haalbaarheid van de geformuleerde ambities. Ook zijn er zorgen over de druk op de sector. Dit blijkt uit het debat over het curriculum en het masterplan basisvaardigheden van 22 mei.
Deel bericht

Scholen doen schoolreisjes in de ban: gemeente Den Haag legt geld bij

24.05.23
Steeds meer scholen stoppen met het organiseren van schoolreisjes of buitenschoolse activiteiten, zoals het kerstontbijt. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Den Haag, de schoolbesturen en de Stichting Leergeld.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)