Onderwijsinspectie en VO-raad waarschuwen voor gevolgen van afname (gespecialiseerde) accountants

12.09.23
Steeds meer onderwijsinstellingen hebben moeite om een accountant te vinden en ook steeds minder accountants zijn gespecialiseerd in het onderwijs. Dat constateren zowel de VO-raad (vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs) als de Inspectie van het Onderwijs. Dat kan mogelijk verstrekkende gevolgen hebben voor scholen.
Deel bericht

Ontwikkeling en vertrouwen van kinderen onder druk door conflicten tussen ouders en de overheid

12.09.23
Het heeft grote gevolgen voor kinderen wanneer hun ouders in conflict zijn met de overheid. Hun welzijn staat onder druk door de dagelijks zorgen die hun ouders hebben over het conflict. Ouders zijn minder beschikbaar en ervaren stress, kinderen kunnen zich minder goed concentreren op school en ze hebben zorgen over de toekomst. Dat blijkt uit het rapport 'Waar ik bij ben' dat de Kinderombudsman vandaag heeft uitgebracht.
Deel bericht

Topambtenaren: nieuw kabinet moet flink bezuinigen of belasting verhogen

12.09.23
Een nieuw kabinet zal fors moeten gaan bezuinigingen of de belastingen verhogen, om de overheidsfinanciën weer op orde te brengen. Topambtenaren, verenigd in de Studiegroep Begrotingsruimte, denken dat er vanaf 2028 zelfs elk jaar zeventien miljard euro moet worden gevonden om het begrotingstekort niet te ver op te laten lopen.
Deel bericht

AVS en PO-Raad: voeg extra afnameweek toe voor doorstroomtoets

12.09.23
De AVS en de PO-Raad pleiten in een brief aan minister Mariëlle Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) voor het toevoegen van een extra afnameweek aan de afnameperiode voor de doorstroomtoets. Beide organisaties ontvingen vele signalen uit het zuiden van het land dat de doorstroomtoets en carnaval op school zich niet laten combineren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)