Gespecialiseerd Onderwijs

Twee Groningse scholen over op vierdaagse lesweek door lerarentekort

31.01.19
Vanwege een tekort aan leraren heeft onderwijsorganisatie RENN4 op een aantal scholen een vierdaagse lesweek ingevoerd. Het gaat in de stad Groningen om het Diamant College, een school voor voortgezet speciaal onderwijs, en in Appingedam om De Delta, een school voor speciaal basisonderwijs. De derde school staat in Leeuwarden.
Deel bericht

NOT2019 inspireert met nieuwste snufjes uit het onderwijs

31.01.19
Bezoekers waardeerden de beurs als geheel met een 7,8. Uit deze editie van de NOT bleek dat het onderwijs van de toekomst alomvattend, holistisch en interactief is. Er werd volop ruimte gemaakt voor digitalisering, bewegend leren en blended leren. In de gymzaal van de toekomst gooiden leerlingen ballen terwíjl ze wiskundesommen maken. En er was veel aandacht voor meer natuur in de klas.
Deel bericht

Regionaal: krimpende so-scholen, groeiende reserves

31.01.19
Sinds 2014 zijn in delen van het land duizenden leerlingen uit het (V)SO en SBO verdwenen. De verantwoordelijke regionale samenwerkingsverbanden zitten door de bank genomen ruim in de financiële reserves. Bijna dertig van de 77 samenwerkingsverbanden in het primair onderwijs zagen het so sinds de invoering van passend onderwijs in 2014 harder krimpen dan het reguliere basisonderwijs
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)