Gespecialiseerd Onderwijs

GO op bezoek Avenir

30.09.22
In De Avenir vind je De Rungraaf voor speciaal onderwijs (so) en De Korenaer Eindhoven voor voortgezet speciaal onderwijs (vso). Beide scholen horen bij de Aloysius Stichting en werken intensief samen. In De Avenir draait het om talentontwikkeling van kinderen en jongeren. In een rustige, veilige é...
Deel bericht

Kinderombudsman adviseert: versterk positie leerlingen in passend onderwijs

30.09.22
De Kinderombudsman heeft minister Wiersma (Primair- en Voortgezet Onderwijs) een reactie gestuurd op het wetsvoorstel 'Versterking positie ouders en leerlingen in het passend onderwijs'. Dit wetsvoorstel regelt dat alle leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte in het passend onderwijs, het recht krijgen om gehoord te worden over wat zij extra nodig hebben.
Deel bericht

Nog te weinig klaslokalen met CO2-meter, daarom worden ze verplicht

30.09.22
Scholen worden verplicht om in ieder lokaal een werkende CO2-meter te plaatsen. Minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs wil de ventilatie op scholen snel in orde maken, nu de coronabesmettingen weer oplopen. Ongeveer 40 procent van de scholen heeft nog steeds niet in alle lokalen een CO2-meter, blijkt uit een peiling.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)