Kind stapt vaker zelf naar Kinderombudsman

19.04.17
Steeds meer kinderen nemen contact op met de Kinderombudsman. In 2016 meldden zich 327 kinderen en jongeren met een vraag, een hulpverzoek of een klacht bij de Kinderombudsman; twee keer zo veel als in 2015. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Kinderombudsman, dat op 19 april is gepubliceerd.
Deel bericht

Nederland in top 3 tevreden en goed presterende leerlingen

19.04.17
Nederlandse leerlingen van 15 jaar zijn tevreden of heel tevreden met hun leven. En dat niet alleen: ze presteren ook nog eens goed. Nederland staat daarmee met Zwitserland en Finland in de top 3, blijkt uit driejaarlijks onderzoek door de OESO (PISA-2015).
Deel bericht

'Kijk in de spiegel, pesten zit in onze samenleving'

19.04.17
Het antipestbeleid van scholen is dweilen met de kraan open, schrijft Bamber Delver. Nederland heeft een pestcultuur en scholen zijn daarvan de afspiegeling.
Deel bericht

Landelijke Actieweek Thuiszitters – 8 t/m 12 mei 2017

19.04.17
Passend onderwijs houdt in dat ieder kind een schoolloopbaan krijgt die bij hem/haar past, met de juiste hulp op het juiste moment. Thuiszitten moet daarom worden voorkomen en bestreden. Ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren, zitten er nog steeds te veel jongeren thuis. Tijd voor actie!
Deel bericht

1 op de 15 adviezen bijgesteld na eindtoets basisschool

19.04.17
Deze week gaat de eindtoets in het (speciaal) basisonderwijs van start, die door bijna 180 duizend leerlingen van groep 8 zal worden gemaakt. Het eerder uitgegeven leerkrachtadvies van deze leerlingen kan naar boven toe worden bijgesteld op basis van de toetsscore.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)