Bewegen op school soms lastig

19.06.17
Sommige kinderen vinden het beweeg-vmbo van het Stanislas College zó intensief dat ze het eerste lesuur maar skippen. Anderen besluiten hun sportabonnement op te zeggen. De school broedt op maatregelen om iedereen bij de les te houden.
Deel bericht

Wanneer krijgen scholen een tropenrooster?

19.06.17
Het schoolbestuur kan zelf een tropenrooster instellen bij extreem warm zomerweer. Het minimum aantal lesuren per schooljaar moet de school wel halen (verplichte onderwijstijd).
Deel bericht

Examenfraude op twee scholen in Utrecht, betrokken docenten ontslagen

19.06.17
Op twee middelbare scholen in Utrecht is examenfraude gepleegd. Bij beide scholen heeft een docent antwoorden van leerlingen aangepast. De twee docenten zijn inmiddels ontslagen.
Deel bericht

Wordt de hybride leraar de docent van de toekomst?

19.06.17
Hoe ziet de docent van de toekomst eruit? Rond deze vraag organiseerde onlangs de VOION een studiebijeenkomst in de Amsterdamse Balie. Een paar zaken werden duidelijk. De docent van de toekomst is niet meer de eenling die puur voor de klas staat en daar les geeft.
Deel bericht

Rode Kruis: kinderen moeten op school vaker EHBO-lessen krijgen

19.06.17
Bijna de helft van de kinderen en jongeren van tien tot zestien jaar weet niet wat ze moeten doen als iemand onwel is geworden en niet meer reageert.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)