De overheid kan weinig doen om een school tegen te houden

27.07.17
Hoe bewaak je de kwaliteit van scholen zonder aan de vrijheid van onderwijs te tornen? Die vraag is actueel door een uitspraak van de Raad van State woensdag. Demissionair staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs, VVD) had een nieuwe islamitische middelbare school geen financiering mogen weigeren, omdat zijn argumenten hiervoor niet kloppen, zegt de Raad van State.
Deel bericht

'Lokalen van nieuwe islamitische school zijn straks echt niet leeg'

27.07.17
Het schoolbestuur deed in 2011 een aanvraag tot oprichting en moet voor 1 september 2017 leerlingen les kunnen geven. "Zo staat het in de wet", zegt hoogleraar onderwijsrecht Paul Zoontjens van de Tilburg University. "Als je niet binnen zes jaar huisvesting en leraren hebt geregeld, dan begint het hele proces weer opnieuw."
Deel bericht

Dekker: inspectie gaat islamitische school goed in gaten houden

27.07.17
De Inspectie van het Onderwijs gaat de komst van een islamitische middelbare school in Amsterdam scherp in de gaten houden, zegt demissionair staatssecretaris Dekker. Hij reageert daarmee op een uitspraak van de Raad van State, die vandaag besloot dat Dekker de komst van het Cornelius Haga Lyceum na een jarenlange discussie mogelijk moet maken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)