Haalbare hulp bij huiswerk

07.11.17
Huiswerk: een bron van veel ergernis bij leerlingen en hun ouders. Huiswerkinstituten kunnen leerlingen vaak studievaardigheden bijbrengen waardoor het beter gaat, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Ouders springen ook zelf bij.
Deel bericht

Inkomen en afkomst bepalen succes op school

07.11.17
Kinderen met werkende, hoogopgeleide, autochtone ouders maken tot twee keer zoveel kans op een vlekkeloze schoolcarrière als leeftijdgenoten uit een minima-gezin van niet-westerse afkomst.
Deel bericht

Nederlandse jongeren weten weinig over democratie

07.11.17
Nederlandse jongeren weten minder over democratie dan leeftijdsgenoten in vergelijkbare landen. Dat blijkt uit de International Civic and Citizenship Education Study (ICCS), een internationaal onderzoek naar burgerschap onder leerlingen in het voortgezet onderwijs, waarvan de resultaten op dinsdag 7 november zijn gepubliceerd.
Deel bericht

Geen standaard dyslexietest voor brugklasser

07.11.17
Is het nodig om alle brugklassers standaard te screenen op dyslexie? Scholen voor voortgezet onderwijs krijgen hun twijfels.
Deel bericht

Kabinet snijdt tientallen miljoenen in alle onderwijssectoren

07.11.17
Het primair onderwijs moet met ‘doelmatiger onderwijs’ structureel 61 miljoen euro besparen. Voor de andere sectoren gaat het om bedragen tussen de 17 en 47 miljoen euro. Dat blijkt uit de nota van wijziging op de begroting die afgelopen vrijdag naar de Tweede Kamer is gestuurd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)