Overleg nieuwe cao voortgezet onderwijs opgeschort

15.11.17
De onderhandelingen voor een nieuwe cao in het voortgezet onderwijs zijn opgeschort. De AOb, de andere bonden en de werkgeversorganisatie VO-raad hebben dat gisteren besloten. De partijen willen eerst de resultaten toetsen bij hun achterban.
Deel bericht

Leerling die dreigde met aanslag op school in hoger beroep vrijgesproken

15.11.17
De toen 15-jarige leerling van het Brederocollege in Breda, die dreigde met een terrostische aanslag, is in hoger beroep vrijgesproken. De jongen, een Bredanaar met Turkse achtergrond, vertelde in 2015 tussen 17 november en 10 december tegen verschillende leraren dat hij op het Brederocollege een aanslag zou gaan plegen.
Deel bericht

Schrijfmarathon-op-school Amnesty International op 20 november

15.11.17
Op 20 november organiseert Amnesty International een bijzondere aftrap van de Schrijfmarathon op school. Transgenderactivist Jeanette Solstad Remø uit Noorwegen komt die dag naar het Geuzecollege in Vlaardingen.
Deel bericht

Nobelprijswinnaar Feringa boeit leerlingen in Meppel

15.11.17
Nobelprijswinnaar van de scheikunde professor Ben Feringa doceert normaliter studenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Maar vandaag verzorgde hij in schouwburg Ogterop een op maat gesneden lezing voor 500 scheikundeleerlingen uit Meppel en omstreken.
Deel bericht

Leraren werken langer door

15.11.17
In het onderwijs stijgt de gemiddelde pensioenleeftijd naar ruim 64 jaar. Ook werken steeds meer mensen door na de pensioengerechtigde leeftijd, blijkt uit cijfers van pensioenfonds ABP.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)