Twee jaar cel voor Apeldoornse onderwijsfraudeur

22.02.18
Eén van de grootste fraudezaken uit het Rotterdamse onderwijs is bestraft met lange celstraffen. Rald V., de oud-bestuurder van scholenkoepel LMC moet twee jaar de gevangenis in, plus één jaar voorwaardelijk.
Deel bericht

Ook dit jaar subsidie lente- en zomerscholen

22.02.18
Ook dit jaar is er weer subsidie beschikbaar voor een lente- of zomerschool in het voortgezet onderwijs. Let op: de aanvraag moet uiterlijk 9 maart zijn ingediend.
Deel bericht

Tien minuten graven of hoe start je een oudergesprek

22.02.18
Schenden we de privacy van leerlingen met systemen waarbij ouders zelfs pushberichten ontvangen bij een nieuw cijfer? Een discussie waard, maar gaat het om cijfers? Lees hoe Arjan van Essen, vmbo-docent, als mentor elk oudergesprek begint.  Met strakke en gespannen gezichten nemen ze tegenover me p...
Deel bericht

GLOBE dag 2018

22.02.18
GLOBE Nederland organiseert op 27 maart de jaarlijkse GLOBE dag. Op deze dag vertellen wetenschappers van o.a. UU, RIVM en Wageningen UR hoe middelbare scholieren kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. 27 maart 2018 Wageningen Universiteit.
Deel bericht

Subsidieronde Open modules in het primair en voortgezet onderwijs

22.02.18
Het doel van het NCO is om een databestand op te bouwen dat toonaangevend is en gebruikt kan worden voor zowel fundamenteel als beleidsgericht onderwijsonderzoek. In de afgelopen twee jaar is het accent gelegd op het opbouwen van een kernbestand gericht op data van DUO en CBS.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)