Apple onthult iPad speciaal voor onderwijs

27.03.18
Apple heeft een goedkope iPad met ondersteuning voor de Apple Pencil aangekondigd, speciaal gemaakt voor het onderwijs.
Deel bericht

Macron wil het Frans weer groot maken

27.03.18
De Franse president Macron heeft tijdens de week van de francofonie een rede gehouden waarin hij het voornemen uitsprak om de positie van het Frans als wereldtaal te herstellen. De afgelopen vijftig jaar is het belang van het Frans wereldwijd flink afgenomen.
Deel bericht

Minister staat betaling loon stakers toe

27.03.18
Schoolbestuurders mogen zelf weten of ze stakend onderwijspersoneel doorbetalen of niet. Wettelijk gezien hoeven scholen geen salaris te betalen op een stakingsdag, maar het is ook niet verboden als ze het wel doen. Dat meldt minister Arie Slob voor Basis-en Voortgezet onderwijs in een brief aan de Kamer.
Deel bericht

Leerkrachten voortgezet onderwijs voeren donderdag actie voor betere cao

27.03.18
Onderwijsbonden voeren donderdag voor het eerst actie voor een betere cao in het voortgezet onderwijs. Leerkrachten demonstreren tussen 09.00 en 10.00 uur ‘s ochtends bij de start van het jaarlijkse congres van werkgeversorganisatie VO-raad in Nieuwegein, maakte de Algemene Onderwijsbond (AOb) bekend.
Deel bericht

Meldpunt Sektesignaal buigt zich over verspreiding Avatar-ideeën op scholen

27.03.18
Het Meldpunt Sektesignaal - opgezet door het ministerie van Justitie en Veiligheid - gaat de Onderwijsinspectie wijzen op de verspreiding van gedachtegoed van zogenoemde Avatar-cursussen op scholen. Televisieprogramma De Monitor en NRC melden dat deze "sektarische groepering infiltreert in het onderwijs".
Deel bericht

Leerlingen blokken voor schoolexamen Chinees

27.03.18
Zo’n 170 leerlingen van vijftien middelbare scholen blokken deze weken op gesprekken in het Chinees, Chinese teksten en de Chinese cultuur. Voor het eerst mogen alle vwo’ers examen doen in de taal. Middelbare scholen zien ook interesse bij havisten, maar zij hebben nog geen groen licht.
Deel bericht

Sektarische beweging Avatar dringt onderwijs binnen

27.03.18
Aanhangers van de zogenoemde Avatar-beweging, een afsplitsing van Scientology, zijn actief op Nederlandse scholen. Tenminste zes zogenoemde democratische particuliere scholen zijn opgericht of zijn de afgelopen jaren geleid door leden van Avatar.
Deel bericht

Bestuur Onderwijscoöperatie geeft ondersteuning Lerarenregister terug aan minister

27.03.18
Het bestuur van de Onderwijscoöperatie (dat bestaat uit AOb, CNVO, FVOV en VVVO) geeft de ondersteuning van de implementatie van de Wet Beroep Leraar en het Lerarenregister terug aan de minister.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)