Passend onderwijs voor begaafde leerlingen

22.05.18
Dit inventariserende onderzoek beoogt weer te geven wat de stand van zaken is binnen de SWV'en van het primair en voortgezet onderwijs op het gebied van onderwijs aan en begeleiding van begaafde kinderen en welke ambities zij hebben.
Deel bericht

Staatssecretaris: ‘School geen vrijblijvende rol bij armoedebestrijding’

22.05.18
Staatssecretaris Van Ark (SZW) wil dat gemeenten en scholen intensiever gaan samenwerken om armoede en uitsluiting onder kinderen te bestrijden.Gemeenten zouden een armoederegisseur moeten aanstellen. Die is het aanspreekpunt voor armoede onder kinderen voor onderwijs, maatschappelijk middenveld en anderen en zorgt voor afspraken en afstemming van taken.
Deel bericht

Een op de vijf vmbo'ers gaat naar het hbo

22.05.18
Vmbo-scholieren die na hun opleiding naar de havo zijn gegaan, gaan twee keer zo vaak naar het hbo als jongeren die na het vmbo voor een mbo-opleiding kozen.Een klein deel van de vmbo-g/t-scholieren (2 procent) stroomde uiteindelijk door naar wetenschappelijk onderwijs.
Deel bericht

Toegankelijkheid Zeeuws-Vlaams onderwijs blijft gewaarborgd

22.05.18
Voor ongerustheid is geen enkele reden, ook na de fusie in het Zeeuws-Vlaamse VO blijft de toegankelijkheid voor iedere leerling gewaarborgd. Dat bezweren de RvT en het bestuur van sg De Rede in Terneuzen. In de statuten van de fusieschool wordt de toegankelijkheid gegarandeerd en staat dat de gemeenteraad van Terneuzen, zoals bij openbaar onderwijs gebruikelijk, een stevige vinger in de pap heeft
Deel bericht

Rekenwedstrijd W4Kangoeroe

22.05.18
Zowel de opgaven, antwoorden en uitwerkingen van de 25e editie W4Kangoeroe staan online. Een dezer dagen kunnen de VO-scholen hun prijzenpakketten al ontvangen. We gaan vandaag beginnen met de BO-scholen. Het inpakken is behoorlijk intensief werk dit jaar, omdat sommige prijzen een nogal 'lastig' formaat hebben om in te pakken, vandaar.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)