School Maastricht belt vmbo'ers over hiaten in examens

28.06.18
VMBO Maastricht belt vandaag de ouders van alle 354 scholieren die mogelijk hun schoolexamens moeten overdoen. In het gesprek worden ze geïnformeerd over de uitkomsten van het rapport van de onderwijsinspectie."Vannacht zijn de uitkomsten van het onderzoek van de inspectie binnengekomen", zegt Paul 't Lam, woordvoerder van de school.
Deel bericht

Gelijke kans op doorstroom vmbo-havo

28.06.18
De minister heeft de Onderwijsraad om advies gevraagd over het wetsvoorstel Gelijke kans op doorstroom vmbo-havo. Met dit wetsvoorstel wordt de toegang tot het havo voor vmbo’ers wettelijk geregeld, zodat overal in het land dezelfde voorwaarden voor toelating gelden.
Deel bericht

Geef op school smaaklessen aan pubers

28.06.18
Opinie - Bij deze lessen doen leerlingen actief praktische en theoretische kennis op over gezonde, lekkere en duurzame voeding. Deze lesmethode is al door 60 procent van het PO ingezet. Wat mij betreft is het VO aan de beurt.Ten eerste blijkt deze vorm van voedselonderwijs zeer positief uit te pakken in het PO. Het effect is wetenschappelijk aangetoond en de waardering is groot.
Deel bericht

Steeds meer scholen met andere lesroosters

28.06.18
Zeker 1 op de 5 scholen heeft de lessen van 50 minuten vaarwel gezegd. Met nieuwe roosters proberen ze de leerlingen meer vrijheid te geven om hun eigen schoolroute uit te stippelen.De docenten zijn het vaak gewend om al jaren in 50 minuten de lessen te geven. Ze moeten hun hele programma aanpassen, bijvoorbeeld om meer te doen in minder tijd.
Deel bericht

Directeur VMBO Maastricht: 'We snappen dat het zuur is dat het zo lang duurt'

28.06.18
Eindexamenkandidaten van het VMBO Maastricht moeten nog tot en met maandag wachten voor ze te horen krijgen hoe ze alsnog hun diploma kunnen gaan halen. Dat schrijven de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs en de directeur van de school in een brief aan de leerlingen en hun ouders.
Deel bericht

Advocaat ouders VMBO Maastricht teleurgesteld om uitstel

28.06.18
Advocaat Wouter Geertsen vindt dat ouders aan het lijntje worden gehouden door het VMBO Maastricht. Hij vertegenwoordigt de belangen van zo'n 130 ouders van wie de kinderen op die school eindexamen deden."Opnieuw zijn de leerlingen de dupe van een falend bestuur."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)