Sietse Dijt winnaar Nationale Scheikundeolympiade 2018

07.07.18
Van de 19 finalisten die deelnamen aan de Nationale Scheikundeolympiade 2018 bleek de achttienjarige Sietse Dijt uit Eelde, 6 vwo-leerling van het Maartenscollege in Haren (Gr), de sterkste kandidaat. Hij werd uitgeroepen tot winnaar van de 39e editie van deze olympiade.De top 4 van de Nederlandse competitie gaat naar de internationale chemieolympiade, dit jaar in Praag en Bratislava.
Deel bericht

RIVM: Kinderen in gevaar door te veel energiedrank

07.07.18
De risicogroep consumeert regelmatig drie blikjes energiedrank per dag of meer. Deze veeldrinkers hebben volgens het RIVM ook andere problemen: ze hebben vaker dan leeftijdsgenoten te maken met scheidende ouders of mishandeling, roken meer en gebruiken regelmatig alcohol en harddrugs.
Deel bericht

’Inhalen maatschappijleer VMBO roept onrust op’

07.07.18
Advocaat Wouter Geertsen heeft vrijdag namens zo’n 130 ouders een brief geschreven aan de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs waarin hij om opheldering vraagt over het vak maatschappijleer.Veel leerlingen rekenden er niet op dat ze maatschappijleer moeten overdoen. Het in het derde jaar behaalde punt voor dit vak telt tot verbazing van leerlingen niet meer mee.
Deel bericht

Miljoenen aan onderwijsgeld gaat naar commerciële bureaus

07.07.18
Publiek geld voor onderwijs komt terecht bij commerciële uitzendbureaus. Door het lerarentekort zien vooral scholen in de Randstad zich genoodzaakt via dure bureaus krachten in te huren.
Deel bericht

Kabinet en regio: 'binnen vijf jaar 'Brainportles' op alle scholen

07.07.18
Ieder kind in de regio rond Eindhoven moet al vanaf de basisschool les krijgen over onderwerpen als technologie, ondernemerschap en internationalisering. Het streven is om dit soort thema's, die nauw verbonden zijn met de arbeidsmarkt in de Brainportregio, al binnen vijf jaar in het programma van alle scholen op te nemen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)