Blokhuis: jaarlijkse subsidie voor 113Zelfmoordpreventie omhoog naar 5,4 miljoen

19.07.18
Staatssecretaris Blokhuis (VWS) wil het aantal zelfmoorden en zelfmoordpogingen terugdringen. Om dat te bereiken geeft hij structureel 2 miljoen per jaar extra instellingssubsidie aan 113Zelfmoordpreventie. Daarnaast zijn er extra middelen voor andere lopende activiteiten zoals de lokale aanpakken suïcidepreventie en onderzoek. In totaal is daar 15 miljoen mee gemoeid.
Deel bericht

Het einde van de Onderwijscoöperatie

19.07.18
Per 1 januari 2019 is de opheffing van de Onderwijscoöperatie definitief. Voor vier projecten blijft de financiering gehandhaafd. Dat zijn het LOF/Onderwijs Pioniers MBO, Leraar24, de Bevoegdhedencommissie en de ondersteuning van het Lerarenparlement. Het Lerarencongres (dat op de internationale Dag van de Leraar 5 oktober 2018 gepland stond) kan geen doorgang vinden.
Deel bericht

Seksuele moraal in het klaslokaal

19.07.18
Veel leerkrachten vinden het sowieso lastig om op school over seksuele moraal te praten. Je wilt als leerkracht niet je eigen moraal opdringen aan je leerlingen. Maar hoeveel weet de gemiddelde leerkracht eigenlijk over de seksuele moraal van de ouders met een migratieachtergrond? Daarom ter illustratie een kleine greep uit de islamitische geboden van de sjiieten.
Deel bericht

School van de Toekomst

19.07.18
Vanaf 1 augustus is de ‘School van de Toekomst’ te zien in het Nat. Onderwijsmuseum. Deze presentatie toont kunstwerken die de toekomst van het onderwijs symboliseren. Studenten van kunstacademies lieten zich inspireren door ideeën die er leven over de toekomst van het onderwijs en maakten de installaties en projecten t.g.v. het 100-jarig jubileum van het ministerie van OCW.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)