‘De laatste keer dat we in de troonrede werden genoemd is al tien jaar geleden’

15.09.18
Het protest tegen Rutte III komt uit beroepsgroepen die het zwaar hebben. Een goed salaris is één ding, maar dat is niet het enige wat mensen van Den Haag verwachten. Een politieagent, leraar, verpleegkundige en brandweerman aan het woord.
Deel bericht

Als je leerling op hol slaat

15.09.18
Fysiek ingrijpen doe je als leraar liever niet. Maar in sommige situaties moet je wel. De vraag wat je dan wel of niet mag doen, is niet te vangen in een protocol. Het Onderwijsblad besteedde in zijn laatste nummer aandacht aan fysiek ingrijpen in schoolsituaties.
Deel bericht

Week Tegen Pesten 2018 van 17 t/m 21 september

15.09.18
Dit jaar is de Week Tegen Pesten georganiseerd rond het thema Laat je zien! En daarmee bedoelen we jou als leraar. Leerlingen moeten weten dat ze hun leraren kunnen vertrouwen. Zodat ze je weten te vinden en om hulp durven te vragen bij pesten.
Deel bericht

Klassenfoto's ter discussie: scholen worstelen met privacywet

15.09.18
Het nieuwe schooljaar is begonnen en schoolfotografen draaien overuren. De website van school opvrolijken met leuke klassenfoto’s zit er niet zomaar meer in. Met de invoering in mei van de nieuwe privacywet AVG mogen scholen gegevens van leerlingen niet zonder toestemming van betrokkenen delen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)