Tieners lezen steeds minder boeken

20.09.18
Het aantal tieners dat wekelijks minstens 10 minuten aaneengesloten leest is enorm gedaald, meldt het Sociaal en Cultureel Planbureau. In 2006 las nog 65 procent thuis af en toe een boek. In 2016 was dat 40 procent.
Deel bericht

Opinie | Gebruik smartphone juist wel op school

20.09.18
Doe smartphones op school niet in de ban, maar gebruik ze juist om jongeren iets te leren over de wereld waarin ze opgroeien, stelt mediawetenschapper Rob Leurs voor.
Deel bericht

Rechter: vmbo-school moet leerling weer toelaten

20.09.18
De voorzieningenrechter beslist in kort geding dat een VMBO-school een leerling weer tot de school moet toelaten. De voorzieningenrechter oordeelt dat de school onvoldoende aannemelijk heeft gemaakt dat is voldaan aan het wetsartikel waarin staat wanneer een school een leerplichtige leerling definitief van school kan verwijderen.
Deel bericht

Vakkenvullen of kassa draaien? Niet (te veel) tijdens de toetsweek!

20.09.18
Het is voor leerlingen in de regio Tilburg voortaan mogelijk om minder te werken tijdens toetsweken. Supermarkt Albert Heijn en 25 middelbare scholen uit de regio maakten daar woensdag afspraken over.
Deel bericht

Onbegrip over onverwachte bezuinigingen

20.09.18
Na meer dan een jaar vol acties en stakingen in het basis- en speciaal onderwijs, komt het kabinet niet over de brug met nieuwe investeringen. In het mbo en hoger onderwijs roepen onverwachte tegenvallers het nodige chagrijn op. Een bloemlezing uit de reacties.
Deel bericht

Krimp duurt nog jaren, vooral in voortgezet onderwijs

20.09.18
Het aantal leerlingen in het primair onderwijs blijft zeker tot en met het schooljaar 2024-2025 dalen. In het voortgezet onderwijs zal sprake zijn van krimp tot en met 2031-2032. Dat blijkt uit de referentieraming OCW 2018. Lees verder ? The post Krimp duurt nog jaren, vooral in voortgezet ond...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)