Lerarentekort Rotterdam: Leraren in prefab-huurwoningen

16.11.18
Rotterdam gaat tot 3000 kant-en-klare huurwoningen neerzetten en leraren krijgen voorrang om zo’n woning te huren. Dat besloot de gemeenteraad deze week. Het lerarentekort in de Maasstad is gigantisch: roosters op middelbare scholen worden ‘verschraald’ en basisscholen moeten elke dag improviseren.
Deel bericht

Apeldoornse scholen starten campagne: 'Trots op het vmbo'

16.11.18
Het idee dat vmbo-scholen minderwaardig zijn moet verdwijnen. Met die gedachte startten de Apeldoornse vmbo's het project 'Trots op het vmbo', om jongeren te leren dat het niet erg is om op het vmbo te leren. Het vmbo-onderwijs is praktisch ingericht. We leiden hier kinderen op voor ontzettend veel banen waarbij met de handen gewerkt moet worden. Daar is de komende jaren veel behoefte aan.
Deel bericht

Zeeuws onderwijs zoekt samenwerking in zoute delta

16.11.18
Het Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee wil de samenwerking met de HZ in Vlissingen verder uitbreiden. Rector Peter van der Gaag zei dat bij de opening van ‘Living Lab Het Zout’ in de Zierikzeese scholengemeenschap. In het Living Lab doen middelbare scholieren onder supervisie van de hogeschool onderzoek naar kansen en knelpunten van het zoute water op Schouwen-Duiveland.
Deel bericht

Leren verbeteren werkt

16.11.18
Het project Leren Verbeteren ondersteunde van 2012 tot 2016 39 scholen met 58 zeer zwakke afdelingen. Uit een onderzoek onder deze scholen blijkt dat vrijwel alle afdelingen weer terug zijn op niveau. Op basis van het onderzoek zijn zes lessen geformuleerd die van belang kunnen zijn voor scholen die willen werken aan een duurzame kwaliteitsverbetering
Deel bericht

Opinie: Paniekvoetbal van het Ministerie van Onderwijs

16.11.18
Vanaf 1985 zijn er fatale beleidsfouten op het Ministerie van Onderwijs gemaakt. Generaties kinderen worden de verkeerde kant opgestuurd en men blijft volharden in foute keuzes In 1985 zijn de huishoudscholen en technische scholen afgeschaft. Wat een miskleun! Ik moest jongens naar theoretisch ingerichte opleidingen sturen die veel intelligenter waren met hun handen.
Deel bericht

Landelijke belangstelling voor 'Zeeuws' vmbo-diploma

16.11.18
Er is landelijke belangstelling voor een uniek samenwerkingsmodel in Goes. Leerlingen van speciaal voortgezet onderwijsinstelling OdyZee in Kloetinge volgen hun praktijklessen op Pontes in Goes. De stap voor hen naar een grote vmbo-school is niet makkelijk, maar wel één die nodig is voor een diploma. Door de samenwerking hebben al vijf leerlingen van OdyZee een vmbo-diploma gehaald.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)