Slob raadt leraren af via uitzendbureau te werken

16.07.19
Onderwijsminister Slob raadt leraren af om via een uitzendbureau te gaan werken. Zijn advies is ‘om voor een duurzaam dienstverband te kiezen’. Dat zegt hij in antwoord op Kamervragen van Kirsten van den Hul van de PvdA. Haar vragen aan de minister volgden op een artikel van de Algemene Onderwijsbond over de beginnende leerkracht Donny Stumpel.
Deel bericht

Mogelijk meer subsidie voor zij-instromers

16.07.19
De onderwijsministers Slob en Van Engelshoven onderzoeken of er meer subsidie kan komen voor zij-instromers. Het aantal subsidieaanvragen voor zij-instromers neemt fors toe. Vorig jaar is voor bijna 1000 zij-instromers subsidie verstrekt. Dit jaar lag het aantal aanvragen tot de zomervakantie al boven de 1100. Het betekent wel dat het huidige budget niet toereikend is.
Deel bericht

Miljoenen extra voor scholen krimpregio's

16.07.19
Middelbare scholen die kampen met een dalend aantal leerlingen krijgen er extra geld bij. Onderwijsminister Slob maakt de komende jaren tot 48 miljoen euro vrij om te zorgen dat er ook in de plattelandsregio’s een school in de buurt blijft.Ik wil dat regio’s een toekomstbestendig onderwijsaanbod kunnen realiseren dat bestand is tegen krimp en tegelijk goed en bereikbaar is.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)