Schoolklas vaart in Amsterdamse Pride-grachten

02.08.19
Met lessenaars, schooluniformen en een groot schoolbord aan boord vaart het ministerie OCW aanstaande zaterdag mee met een eigen onderwijsboot bij de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam. Minister Ingrid van Engelshoven vaart samen met tientallen leerlingen, studenten en docenten mee om te vieren dat iedereen zichzelf mag zijn op school.
Deel bericht

Taken van vertrouwensinspecteurs van de Inspectie van het Onderwijs

02.08.19
Een klein team van inspecteurs heeft een bijzondere taak: zij zijn vertrouwensinspecteur. Ouders, leerlingen, docenten, directies en besturen, kunnen de vertrouwensinspecteur raadplegen wanneer zich in of rond de school (ernstige) problemen voordoen op het gebied van: seksuele intimidatie en seksueel misbruik (zedenmisdrijven) psychisch en fysiek geweld discriminatie en radicalisering
Deel bericht

Rechter: Docent terecht ontslagen voor achterlaten klas na tramaanslag

02.08.19
Een docent in Utrecht is terecht op staande voet ontslagen nadat hij op de dag van de tramaanslag op het 24 Oktoberplein zijn klas zonder toezicht achterliet, oordeelt de rechtbank. De docent verliet echter 's middags na zijn laatste les de school en liet de leerlingen achter in de kantine. Hij zou, naar eigen zeggen, niet hebben geweten dat hij bij de studenten moest blijven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)