Tweede Kamer stemt in met afschaffen fusietoets

13.09.19
De Tweede Kamer heeft de wet aangenomen die de fusietoets in het PO en VO afschaft. Op grond van een aantal amendementen gaat het wetsvoorstel door naar de Eerste Kamer. Een van de aangenomen amendementen regelt dat binnen drie jaar na de afschaffing van de fusietoets de doeltreffendheid en effecten van fusie-effectrapportages in de praktijk worden geëvalueerd.
Deel bericht

Bedrijven overheid en scholen steken vijf miljoen euro in techniekonderwijs Emmen en Ter Apel

13.09.19
De vijf scholen en de andere partijen verwachten op deze manier de daling van het aantal techniekleerlingen in de regio om te zetten in een groei en het tekort aan technisch geschoold personeel terug te dringen. Voorts moet de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt hiermee worden verbeterd.
Deel bericht

Toch onderzoek naar 'lhbti-vijandig' lesmateriaal op islamitische scholen

13.09.19
De onderwijsinspectie gaat onderzoeken of islamitische scholen over de schreef gaan met de omstreden lesmethode 'Help ik word volwassen!'. Daarbij wordt bekeken of de lesmethode wel rijmt met de onderwijsdoelen over burgerschap waar scholen zich aan moeten houden, zegt Slob. Hij wil volgens zijn ministerie 'die vragen niet boven de scholen laten hangen'.
Deel bericht

Meer geld voor zij-instromers en aanpak lerarentekort

13.09.19
Er komt 4,25 miljoen euro extra subsidie voor zij-instromers. Ook komt er meer subsidie voor de regionale aanpak van het lerarentekort. Het aantal subsidieaanvragen voor zij-instromers stijgt. ‘Om aan alle aanvragen te kunnen voldoen, wordt op korte termijn het subsidieplafond verhoogd met 4,25 miljoen euro’, zo staat in de brief van Ingrid van Engelshoven en Arie Slob.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)