School niet betrokken bij aanpak radicalisering

20.09.19
Scholen in Arnhem zijn niet of nauwelijks betrokken bij de aanpak van radicalisering. Het ontbreekt docenten aan tijd en bestuurders zijn bang voor imagoschade. ,,Vooral de onwil van bestuurders van scholen om iets te doen aan de aanpak radicalisering vind ik kwalijk", zei onderzoeker Scot Douglas.na stevig aandringen kregen we van slechts tien scholen een reactie.
Deel bericht

Leraar in spe kan de weg niet vinden

20.09.19
Deeltijders en zij-instromers van lerarenopleidingen zien door de bomen het bos niet meer. Kom daarom met een studentvriendelijk overzicht van het aanbod, adviseert de Onderwijsinspectie. Een kwart van de studenten die aan een lerarenopleiding begint, volgt niet het ‘reguliere pad’. Voor hen moet er één loket per regio komen waar zij met al hun vragen terecht kunnen.
Deel bericht

Klimaatstaking valt niet onder stakingsrecht

20.09.19
Werknemers die op 27 september meedoen aan de klimaatstaking in Den Haag, kunnen dat in principe niet onder werktijd doen. Dat kan namelijk worden beschouwd als werkweigering, met in het uiterste geval ontslag tot gevolg. In het Europees Sociaal Handvest staat dat werknemers stakingsrecht hebben in het geval van een belangengeschil met hun werkgever.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)