Het schooluniform is voor ouders één zorg minder

28.09.19
Ze zorgen voor een trots bij een bepaalde school te horen en bereiden kinderen voor op het leven in de grotemensenwereld, waar keurig kleden belangrijk is.De Britse ‘cocoon children’ van nu genieten veel minder vrijheid. Ze moeten in het blikveld blijven van hun ouders, Alleen naar school gaan is tot het tiende jaar ongebruikelijk.
Deel bericht

Gesprek met premier Rutte over vage toezeggingen

28.09.19
De onderwijsvakbonden en –werkgevers (waaronder de AOb, CNV Onderwijs, PO-Raad, en VO-raad) gaan half oktober met premier Rutte praten over zijn uitlatingen bij de Algemene Politieke Beschouwingen. De premier gaf daar aan dat er eventueel éénmalig wat extra geld voor het onderwijs beschikbaar is, als er eerst een cao wordt afgesloten in het basisonderwijs.
Deel bericht

Eindexamenfeestje nieuwe curriculum eindexamenvak informatica

28.09.19
Het mocht gevierd worden. Na enkele jaren noeste arbeid is het uitgebreide, nieuwe curriculum voor het eindexamenvak informatica begin dit schooljaar formeel ingevoerd; genoeg reden voor een feestje. Erik Barendsen (voorzitter en hoogleraar Radboud Universiteit en Open Universiteit), Jos Tolboom (SL...
Deel bericht

ABP verzint list om pensioenen op peil te houden

28.09.19
De Telegraaf meldt dat het ABP met andere pensioenfondsen binnenkort aan minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voorstelt de pensioenregels te versoepelen. ‘De spelregels van het huidige contract zijn failliet, we hebben snel nieuwe spelregels nodig. Anders maken we ons pensioen tot een speelbal’, aldus Wortmann-Kool.
Deel bericht

Leraren leggen opnieuw werk neer uit woede om tekort

28.09.19
Onderwijsvakbonden gaan op 6 november staken voor eerlijker salarissen, minder werkdruk en uit woede om het groeiende lerarentekort. Dat besluit is vanochtend genomen nadat duidelijk werd dat een Amsterdamse basisschool door een tekort aan leraren de deuren sluit.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)