Voortgezet onderwijs Zeeland groeit weer; tenminste... na 2032

19.11.19
Ze moeten allemaal nog geboren worden, de jongens en de meisjes die na 2032 het Zeeuwse voortgezet onderwijs gaan bevolken en er zelfs voor gaan zorgen dat alle scholen weer ietsje groeien. Maar uit de prognoses blijkt dat in 2032 de krimp op de middelbare scholen in onze provincie voorbij is. Het ministerie van Onderwijs baseert zich hierbij op de bevolkingsprognoses.
Deel bericht

Agressie en boosheid: één pot nat?

19.11.19
Iedere onderwijsprofessional heeft wel eens te maken met lastig gedrag van leerlingen en ouders. En in de praktijk blijkt vaak dat situaties klein beginnen en vervolgens uit de hand lopen.
Deel bericht

AOb: De stagiair is vogelvrij

19.11.19
Cao-afspraken voor lio-stagiairs worden massaal aan de laars gelapt, in alle sectoren. In het voortgezet onderwijs komt het voor dat de ene student geen cent voor zijn vierdejaars stage krijgt en de andere vorstelijk betaald wordt - op één en dezelfde school.
Deel bericht

Persbericht | Traineeship trekt nieuwe generatie academische leraren VO aan

19.11.19
Stichting Trainees in onderwijs maakt zich hard om de aantrekkingskracht van het docentschap te vergroten voor jonge academici. Met die missie start vandaag de landelijke wervingscampagne voor een tweejarig opleidingsprogramma tot eerstegraads docent in het voortgezet onderwijs. Trainee-docenten staan vanaf dag één betaald voor de klas in het voortgezet onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)