Posten, scrollen, appen en snappen: Jongeren geïnspireerd door social media

04.12.19
De gevoelens van 14- en 15-jarigen tijdens het posten, scrollen, appen en snappen zijn vaker positief dan negatief. Dit blijkt uit onderzoek van de UvA onder bijna duizend 14- en 15-jarigen in Nederland.
Deel bericht

Bijna 80% van middelbare school docenten kan geen mensenhandel signaleren

04.12.19
Achtenzeventig procent van de docenten in het voortgezet onderwijs denkt een slachtoffer van mensenhandel niet te kunnen herkennen onder hun leerlingen. Dit blijkt uit onderzoek van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) onder 400 Nederlandse docenten dat vandaag wordt gepubliceerd.
Deel bericht

NRO moet kennis onderwijsonderzoek toegankelijk gaan maken

04.12.19
Er moet een knooppunt komen voor onderwijsonderzoek in primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek moet deze rol op zich nemen. Daar is wel extra geld voor nodig, stellen de sectorraden.
Deel bericht

Ministers roepen op tot leesoffensief

04.12.19
Ministers Van Engelshoven en Slob (onderwijs) roepen op tot een leesoffensief. De leesmotivatie en –plezier van leerlingen daalt en dat heeft invloed op de leesvaardigheid. Die trend willen de ministers van onderwijs keren met een offensief, als aanvulling op andere bestaande manieren om lezen te stimuleren.
Deel bericht

Nederlandse 15-jarigen lezen minder goed en hebben minder plezier in lezen, maar presteren nog even goed in de exacte vakken

04.12.19
Zowel de leesvaardigheid als het leesplezier van Nederlandse 15-jarigen is in de afgelopen jaren gedaald. De prestaties van deze leerlingen in wiskunde en natuurwetenschappen zijn op gelijk niveau gebleven. Dit blijkt uit het internationale trendonderzoek PISA-2018 (Programme for International Student Assessment), waarvan de resultaten vandaag bekend zijn gemaakt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)