Junior College Moerdijk maakt overgang naar 'grote school' makkelijker

22.01.20
In de Moerdijkzaal van het gemeentehuis in Zevenbergen is dinsdag het startsein gegeven voor het eerste Junior College binnen de gemeente Moerdijk.
Deel bericht

Uiteenlopende reacties op plan voor nieuw onderwijssysteem

22.01.20
Onderwijs moet op de schop. Kinderen moeten vroeger beginnen met leren en pas later, rond hun vijftiende, de keuze maken voor hun vervolgopleiding. Schoolsoorten vmbo, havo en vwo verdwijnen op termijn.
Deel bericht

Onderwijspartij D66 gaat weer terug naar school

22.01.20
Nu D66 in de regering zit, stelt het veel mensen teleur als zelfbenoemde onderwijspartij. D66’ers trekken langs scholen om te zien wat er goed gaat en beter kan.
Deel bericht

Onderwijswetenschapper Louise Elffers pleit al jaren voor een latere schoolniveau-keuze

22.01.20
Deel leerlingen niet op hun twaalfde jaar, maar op hun vijftiende in naar schoolniveau, zegt een brede coalitie van verschillende onderwijspartijen. ‘Het huidige systeem werkt ongelijkheid in de hand’, aldus onderwijswetenschapper Louise Elffers.
Deel bericht

"Schaf het verschil tussen vmbo, havo en vwo helemaal maar af"

22.01.20
Het plan om kinderen pas in het derde jaar van de middelbare school een definitief schooladvies te geven, gaat lang niet ver genoeg. Dat zegt Roel Krijnen van de Tienerschool in Sneek.
Deel bericht

Scholen Vlieland en Terschelling willen veerdienst tussen eilanden om reistijd te verkorten

22.01.20
De scholen voor voortgezet onderwijs op Vlieland en Terschelling onderzoeken, met nog een aantal andere partijen, de haalbaarheid van een veerdienst tussen beide eilanden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)