Advies aan kabinet: dit zijn de voorwaarden voor versoepeling coronamaatregelen

07.04.20
Er moet worden gewacht met het versoepelen van anti-coronamaatregelen tot aan een aantal specifieke voorwaarden is voldaan. Dat adviseert het zogenoemde Outbreak Management Team (OMT) van het RIVM aan het kabinet, de belangrijkste raadgever van de regering in de coronacrisis.
Deel bericht

VO-raad start campagne voor ondersteuning van kwetsbare leerlingen

07.04.20
Ongeveer een vijfde van alle middelbare scholieren heeft moeite met thuisonderwijs. De structuur van de school is weggevallen, hun ouders kunnen hen niet helpen omdat zij in een vitaal beroep werken, of omdat ze niet zo goed Nederlands spreken, broertjes en zusje rennen rond en leiden hen af. Nu de scholen zeker nog tot het einde van de meivakantie gesloten zijn dreigen zij een forse leerachterstand op te lopen.
Deel bericht

New York verbiedt Zoom op Amerikaanse scholen

07.04.20
Het onderwijsdepartement van New York verbiedt scholen nog langer gebruik te maken van het videoplatform Zoom. De webdiensten van het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf zijn volgens de toezichthouder niet veilig. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times.
Deel bericht

Actie om vlag uit te hangen voor onderwijs schiet leraren in verkeerde keelgat

07.04.20
Het idee om donderdag de vlag uit te hangen voor het onderwijs is bij leraren compleet in het verkeerde keelgat geschoten. Ze vinden het ongepast in een tijd waarin mensen overlijden en bovendien onnodig.
Deel bericht

In Denemarken gaat op 15 april deel van scholen weer open

07.04.20
In Denemarken gaat op 15 april een deel van de scholen weer open. Dat heeft premier Mette Frederiksen bekendgemaakt.
Deel bericht

Gratis online vogelcursussen

07.04.20
Wilt u meer weten over vogels? Dan zijn de online vogelcursussen van Vogelbescherming vast iets voor u! De vogellessen zijn samengesteld door onze ambassadeurs Nico de Haan en Camilla Dreef.
Deel bericht

Updates vanuit het online onderwijs

07.04.20
Alle docenten, onderzoekers, leraren, specialisten, studenten, management en ondersteuners werken thuis. Hoe gaat het met iedereen. In deze blog laten we iedere dag iemand aan het woord.
Deel bericht

Econoom waarschuwt: versoepelen lockdown schaadt juist de economie

07.04.20
Het is dé vraag die ons land de komende weken bezig zal houden: wat gaan we doen na 28 april, de dag dat de coronamaatregelen aflopen? Komt er daarna langzaam een einde aan de 'intelligente lockdown' die heel Nederland vrijwel heeft platgelegd?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)