Willem-Alexander bedankt studenten die scholieren helpen

15.04.20
Koning Willem-Alexander bedankt de studenten die scholieren helpen via het corona-initiatief Studentenhelpenscholieren.nl. Dat onlineplatform koppelt studenten aan middelbare scholieren zodat de scholieren een online bijles kunnen krijgen. De afgelopen weken hebben meer dan 1500 studenten zich aangemeld en zijn zo'n 600 scholieren geholpen.
Deel bericht

Het boek voor Nederland Leest Junior 2020: Dwars door de storm van Martine Letterie en Karlijn Stoffels

15.04.20
Dit jaar staat het boek Dwars door de storm (Leopold) van Martine Letterie en Karlijn Stoffels centraal tijdens Nederland Leest Junior. Met de hele klas dit boek lezen biedt een mooie kans om met elkaar in gesprek te gaan over familie en de geschiedenis van je omgeving. De campagne Nederland Leest Junior 2020 duurt de hele maand november en richt zich op schoolkinderen van groep 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2.
Deel bericht

Onderwijsdeskundigen in Spanje pleiten voor lesprogramma in de zomer

15.04.20
Nu de scholen in Spanje al een maand gesloten zijn, beginnen deskundigen en ouders zich zorgen te maken over hoe het nu verder moet. Als de situatie met het coronavirus het toestaat, pleiten zij ervoor het onderwijsprogramma in de zomer voort te zetten.
Deel bericht

Scholen in Denemarken gaan weer open: zo ziet dat eruit

15.04.20
Morgen openen de scholen en kinderdagverblijven in Denemarken weer. Na weken van thuisscholing is dit de eerste maatregel die het Europese land versoepelt. Maar logischerwijs gaat het anders dan anders: er gelden strikte regels.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)