Kabinet stelt 50 miljoen euro beschikbaar voor verduurzamen school- en sportgebouwen

29.05.20
inister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) neemt maatregelen om de bouw in Nederland op gang te houden, ook tijdens de coronacrisis. Met een investeringsimpuls van 50 miljoen euro wil het kabinet investeren in duurzame renovatie en onderhoud van schoolgebouwen in het funderend onderwijs en sportaccommodaties.
Deel bericht

ChristenUnie blij met extra bescherming bestaande scholen

29.05.20
Meer ruimte voor nieuwe scholen. De Tweede en de Eerste Kamer gingen akkoord met een wet van minister Slob (Onderwijs) die dat mogelijk maakt. ChristenUnie-Kamerlid Bruins is vooral blij met de extra bescherming die de wet biedt aan bestaande christelijke scholen.
Deel bericht

CNV Onderwijs: leraren uit risicogroepen mogen niet verplicht naar school

29.05.20
Alle leerlingen in het voortgezet onderwijs gaan vanaf volgende week weer naar school. CNV Onderwijs ontving tientallen signalen dat onderwijspersoneel in het voortgezet onderwijs (VO) dat in de RIVM-risicogroepen valt, niet altijd begrip bij hun werkgever ondervindt en toch naar school moet komen.
Deel bericht

Honderden scholen in Zuid-Korea weer dicht

29.05.20
Meer dan tweehonderd scholen in "hoogrisicogebieden" in Zuid-Korea moeten daags nadat zij voor het eerst weer onderwijs op locatie aanboden de deuren weer sluiten, melden internationale media. De beslissing volgt na de grootste stijging van het aantal besmettingen in bijna twee maanden tijd.
Deel bericht

Meeste middelbare scholieren één dag in de week naar school

29.05.20
De meeste middelbare scholieren in Nederland gaan vanaf dinsdag weer één dag per week naar school. Dat blijkt uit een enquête van de VO-raad onder ruim 400 schoolleiders. Op de andere dagen volgen leerlingen onderwijs vanuit huis. Zo streamt de helft van de scholen de lessen, zodat leerlingen thuis mee kunnen kijken.
Deel bericht

‘Openbaar vervoer wordt dinsdag geen knelpunt’

29.05.20
Het voortgezet onderwijs gaat aanstaande dinsdag weer van start – in elk geval gedeeltelijk. Leerlingen mogen geen gebruik maken van het openbaar vervoer, tenzij het echt niet anders kan. Scholen en vervoerders lijken deze logistieke puzzel te hebben opgelost. In elk geval voor de komende twee weken.
Deel bericht

Donny (18) is een van de weinige scholieren die wel eindexamen doet

29.05.20
Zweten in de gymzaal, last-minute blokken en kramp in je vingers van het schrijven: het cancelen van de eindexamens heeft bijna alle 200.000 eindexamenkandidaten een hoop stress bespaard. Alleen in het praktijkonderwijs en in het voortgezet speciaal onderwijs moeten leerlingen nog aan de bak voor hun eindexamens.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)