Deel van leerlingen heeft baat bij schrappen eindexamens

09.07.20
Het schrappen van de eindexamens in het voortgezet onderwijs zonder aanvullende maatregelen pakt goed uit voor meisjes, leerlingen met een niet-westerse migratieachtergrond en leerlingen met middelbaar en laagopgeleide ouders.
Deel bericht

Blog | Het regent onderwijsrapporten. Waarom gebeurt er niets mee?

09.07.20
Sezgin Cihangir ziet het ene na het andere dure onderwijsonderzoek verschijnen. Intussen presteert het Nederlandse onderwijs steeds slechter.
Deel bericht

Beveiligingsexperts waarschuwen voor TikTok: verwijder deze app

09.07.20
Beveiligingsexperts en pedagogisch professionals doen een dringende oproep TikTok te verwijderen van de smartphone. Een analyse van VPNgids.nl in samenwerking met verscheidene veiligheidsexperts en pedagogisch professionals integreert de meest recente inzichten en privacyrisico's van TikTok.
Deel bericht

Alle subsidieaanvragen voor wegwerken corona-achterstanden toegekend

09.07.20
Alle subsidieaanvragen voor programma’s die de corona-achterstanden in het onderwijs moeten helpen wegwerken, zijn toegekend. Scholen gaan met het geld bijvoorbeeld al de komende weken zomerscholen opzetten.
Deel bericht

Jongeren willen volgend jaar landelijke toets voor brugklassers

09.07.20
Brugklassers moeten volgend schooljaar een landelijke niveauverbetertoets maken die in beeld brengt of zij wel op het juiste niveau zitten. Dat is één van de adviezen die jongeren vandaag aan premier Mark Rutte presenteren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)