Leraren kunnen meedenken over herziening curriculum

21.09.20
Curriculum.nu zoekt enthousiaste leraren die vanaf januari willen meewerken aan de herziening van het landelijk curriculum. De teams ontwikkelen conceptkerndoelen voor het primair onderwijs en...
Deel bericht

Strenge coronaprotocollen leiden tot kopzorgen bij schoolbestuurders

21.09.20
Schoolbestuurders in het voortgezet onderwijs maken zich zorgen nu steeds meer kinderen thuis blijven met verkoudheidsklachten. De kinderen houden zich daarbij aan de geldende coronaprotocollen, maar het maakt het lesgeven er niet makkelijker op.
Deel bericht

GGD opent telefoonlijn voor test zorgpersoneel en leraren

21.09.20
Zorg- en onderwijspersoneel dat zich met voorrang mag laten testen, kan sinds vanochtend 07.30 uur bellen met telefoonnummer 0800-8101. Dat nummer is bekendgemaakt door het ministerie van VWS.
Deel bericht

‘Vandaag mis ik 17 leraren, dat heb ik in september nog nooit meegemaakt’

21.09.20
De verschillen in digitalisering zijn groot in het voortgezet onderwijs. In coronatijd betekent het dat een leerling van de ene school bij afwezigheid wel lessen kan blijven volgen en van de andere niet. De Nassau in Breda (bijna 1800 leerlingen) heeft het goed voor elkaar, al zijn er ook zorgen over het aantal afwezige docenten.
Deel bericht

Zeven keer het nut van kleine klassen

21.09.20
In vijf jaar tijd naar een maximum klassengrootte van 21 leerlingen, zowel in het basis- als voortgezet onderwijs. Waarom zet de AOb hier op in, en hoezo nu? Eugenie Stolk, voorzitter van de AOb, licht het initiatief toe.
Deel bericht

Trump: geld TikTok-deal naar 'patriottisch onderwijs'

21.09.20
President Donald Trump wil 5 miljard dollar van de bedrijven die betrokken zijn bij de vorming van de nieuwe Amerikaanse tak van filmpjes-app TikTok. Dat geld wil hij steken in 'patriottisch' onderwijs, zo vertelde Trump op een campagnebijeenkomst in Fayetteville (North-Carolina).
Deel bericht

Tien procent van de middelbare scholieren zit door coronamaatregelen noodgedwongen thuis

21.09.20
Gemiddeld 10 procent van alle middelbare scholieren zat de afgelopen weken snotterend thuis. Ze missen lessen, omdat ze vanwege de coronamaatregelen niet naar school mogen. Schoolleiders vrezen dat de achterstanden ‘rampzalig’ kunnen worden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)