Slowing sociale media. De andere kant van digitale geletterdheid

08.10.20
Een corona-observatie ligt nogal voor de hand: leerlingen zijn digitaal nog actiever. Ze nemen deel aan de digitale les, doen voor school online opdrachten en ze werken digitaal samen. Buiten school laten ze zich evenmin digitaal onbetuigd. In deze longread belicht Remco Pijpers de noodzaak om meer aandacht op te brengen voor de andere kant van online creëren en interacteren.
Deel bericht

Kinderen twee keer zo lang voor scherm tijdens lockdown

08.10.20
Tijdens de intelligente lockdown eerder dit jaar waren kinderen dagelijks gemiddeld ruim drie uur langer online, tot wel zeven uur in totaal. De meeste tijd werd doorgebracht op een smartphone. Dat blijkt uit een onderzoek van cybersecuritybedrijf NortonLifeLock. Veel ouders zagen ook hun eigen schermtijd toenemen.
Deel bericht

Extra geld voor inlopen achterstanden vanwege corona

08.10.20
Er komt 38 miljoen euro extra beschikbaar voor scholen, zodat ze leerlingen kunnen helpen om achterstanden als gevolg van corona in te lopen. Dit geld kunnen scholen inzetten voor bijvoorbeeld bijlessen, ‘herfstscholen’ en andere inhaalprogramma’s. Dat schrijven onderwijsministers Slob en Van ...
Deel bericht

Youtubers en KWF willen af van gescheld met kanker

08.10.20
Stop schelden met kanker. Dat is de boodschap die een aantal professionele gamers en youtubers vanaf vandaag samen met KWF Kankerbestrijding naar buiten brengen. Onder meer Koen Weijland, Dani Hagebeuk en Rarko steunen de actie #TegenKK.
Deel bericht

Week van de Mediawijsheid in het teken van digitale balans – Hoe doe jij mee?

08.10.20
Tijdens de Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november) is er door heel Nederland aandacht voor digitale balans en gezondheid. Hoe doet jouw organisatie mee?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)