Een lerarenopleiding die beter past bij zij-instromers

12.10.20
Een flexibele lerarenopleiding waar de zij-instromers en hun ervaring centraal staan, dat spreken de Vereniging Hogescholen (VH), de Vereniging Nederlandse Universiteiten (VSNU) en minister Van Engelshoven (OCW) af in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Zo gaan lerarenopleidingen in het hbo en het...
Deel bericht

Spelregels sponsoring op basisscholen en middelbare scholen

12.10.20
Het sponsorconvenant voor het po en vo is vernieuwd. De afspraken in het sponsorconvenant zijn er om scholen te helpen bij het nemen van zorgvuldige en transparante beslissingen bij het aangaan van sponsorovereenkomsten. Om scholen hierbij verder te ondersteunen hebben het ministerie van OCW, onderwijsorganisaties en belangenorganisaties een factsheet sponsoring ontwikkeld met een checklist.
Deel bericht

Eindhoven in gesprek met scholen over ongewenste buitenlandse invloed

12.10.20
Eindhoven gaat in gesprek met scholen in de stad om ze bewust te maken van het risico op ongewenste invloeden uit het buitenland. Wethouder Stijn Steenbakkers schrijft dat in antwoorden op vragen van CDA-raadslid Miriam Frosi naar aanleiding van onderzoek naar de invloed van China op het onderwijs in Nederland en twee mogelijke voorbeelden in Eindhoven.
Deel bericht

Het vak van docent lijdt onder het virus: ‘Ik ben er steeds mee bezig, ook tijdens het lesgeven’

12.10.20
Afstandsonderwijs, hybride lesvormen, mondkapjes en spatschermen: het coronavirus heeft het vak van docent ingrijpend veranderd. Van leerkrachten wordt meer flexibiliteit verwacht dan ooit. En dat terwijl de druk op hun schouders al zo groot is.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)