Blog | De Ten Kateschool en een utopische wereld?

17.02.21
In onze serie ‘ongelijke kansen’ een voorbeeld waar het goed ging. Gelukkig zijn die er ook. Rudo de Groot Soms heb ik het idee dat ik opgegroeid ben in een Utopische wereld. Wat is het geval? Ik ben naar de lagere school gegaan in de Bos en Lommerbuurt in Amsterdam. In mijn tijd (babybo...
Deel bericht

Scholieren en studenten voeren actie voor heropenen voortgezet en hoger onderwijs

17.02.21
Scholieren en studenten voeren woensdag actie voor de Tweede Kamer in Den Haag. Ze willen dat middelbare scholen, hogescholen en universiteiten zo snel mogelijk heropenen. Ook kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer wil dat er vanaf 1 maart weer fysiek les wordt gegeven.
Deel bericht

Miljardeninjectie onderwijs, halvering collegegeld

17.02.21
Er komt een miljardeninjectie in het onderwijs om achterstanden weg te werken die zijn opgelopen door de coronasluiting. Volgens ingewijden gaat het om een bedrag tussen de 6 en de 8,5 miljard euro. Ook komt uitvoerige compensatie voor studenten die studievertraging hebben opgelopen. Om te beginnen hoeven alle studenten in het MBO, HBO en aan de universiteiten maar de helft van het collegegeld te betalen.
Deel bericht

Kinderombudsvrouw roept Rutte op om middelbare scholen te openen

17.02.21
Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer roept premier Mark Rutte op om middelbare scholen per 1 maart weer te openen. „De sociaal-emotionele en mentale schade van de coronamaatregelen en lockdown is bij jongeren dusdanig groot dat het vanuit een ontwikkelingsperspectief niet verantwoord is om de scholen in het voortgezet onderwijs nog langer gesloten te houden”, schrijft Kalverboer.
Deel bericht

Deel gemeenten weigert mee te betalen aan betere ventilatie

17.02.21
Een deel van de gemeenten weigert mee te betalen aan betere ventilatie van schoolgebouwen. Dat blijkt uit een enquête over de SUVIS-regeling onder leden van het kennisnetwerk Financiën van VOS/ABB.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)