Fors meer coronabesmettingen, vooral onder kinderen

24.02.21
Het aantal coronabesmettingen is fors gestegen, vooral in de leeftijdsgroep 0-12 jaar. Dat komt volgens het RIVM mogelijk door de heropening van de basisscholen. Ook in de leeftijd van het voortgezet onderwijs nam het aantal besmettingen toe.
Deel bericht

Je wilt niet dat commerciële bijlesbureaus rijk worden van deze crisis

24.02.21
Bijlessen en examentrainingen zijn niet voor alle leerlingen even toegankelijk. Het zijn vooral hoogopgeleide ouders die schaduwonderwijs voor kun kinderen organiseren, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Toch hebben scholen in de coronacrisis extra hulp nodig om leerlingen goed te begeleiden. Kunnen commerciële bedrijven hierbij helpen?
Deel bericht

8,5 miljard voor het onderwijs, maar 'verkeerde keuzes liggen op de loer'

24.02.21
Het is een ongekende kapitaalinjectie: 8,5 miljard euro voor het onderwijs. Minister Slob en minister Van Engelshoven presenteerden vorige week hun plan om de achterstanden door corona in te lopen. Het geld is voor de komende 2,5 jaar, vrij besteedbaar door de scholen zelf. Waar gaat het naartoe? Een extra onderwijsassistent, cursussen voor leraren, of bijlessen in het weekend? En heeft het wel effect?
Deel bericht

Scholen blij met openstelling: ‘Fijn voor onze leerlingen’

24.02.21
De vlag kan uit bij de scholen die (deels) open mogen. Reuze fijn voor onze leerlingen en studenten, is de eerste reactie. Het onderwijs krijgt er echter een stevige klus bij om een passend rooster te maken. In het mbo mogen alle studenten per 1 maart een dag in de week naar school. In het voortgezet onderwijs gaat het om minimaal anderhalve dag per week of meer indien verantwoord.
Deel bericht

Waarom vmbo’er blijft tobben met Engels

24.02.21
Het vak Engels was jarenlang bepaald geen succesverhaal in het reformatorisch onderwijs. Inmiddels is de achterstand grotendeels ingelopen. Maar dat geldt niet voor het vmbo. „Al op de basisschool ontwikkelen vmbo’ers een negatief zelfbeeld ten opzichte van het vak. Dat werkt de hele schoolloopbaan door.”
Deel bericht

Scholen waren tot nu toe een groot risico

24.02.21
Schoolsluitingen hielpen overal ter wereld de pandemie indammen. Schieten de cijfers na de opening van de middelbare scholen volgende week weer omhoog? Oostenrijk kan als leerschool dienen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)