Leerlingen CSG Comenius in Leeuwarden bestoken eigen school met DDoS-aanvallen

25.03.21
Leerlingen van het CSG Comenius Mariënburg hebben DDoS-aanvallen uitgevoerd op hun eigen school. Dat heeft de school in een mail aan ouders en leerlingen laten weten. De problemen met internet en de systemen zouden al ruim een week duren; 1500 leerlingen en 150 personeelsleden zouden hier last van hebben.
Deel bericht

Sneltesten de heilige graal voor het onderwijs?

25.03.21
Rond medio april verwacht het demissionair kabinet zelftesten beschikbaar te stellen voor het onderwijs. Dat werd eerder deze week bekend gemaakt. In Amsterdam geeft demissionair minister Van Engelshoven vandaag het startschot voor een pilot met sneltesten op scholen in de regio Amsterdam. Een 'positieve ontwikkeling', vindt onderwijswetenschapper Frank Cornelissen.
Deel bericht

Ons onderwijssysteem is eigenlijk nog steeds hetzelfde als in 1863

25.03.21
De coronacrisis maakt problemen met kansenongelijkheid in het onderwijs alleen maar groter. Volgens sommigen is innovatie binnen het huidige onderwijssysteem genoeg om dat soort problemen op te lossen, maar anderen denken dat daarvoor juist heel het systeem op de schop moet. In Kenniscafé Groningen werden beide visies besproken.
Deel bericht

Lerarenbeurs aanvragen kan tot en met half mei

25.03.21
De aanvraagtermijn voor de lerarenbeurs is met anderhalve maand verkort en loopt dit jaar van 1 april tot en met 15 mei. Daardoor hoopt DUO docenten eerder te kunnen berichten of hun aanvraag is goedgekeurd of afgewezen.
Deel bericht

Pubers in coronatijd: 'Je kunt niet verwachten dat we al het huiswerk maken'

25.03.21
Er wordt veel ‘over’, maar weinig ‘met’ pubers gepraat in coronatijd. Dat stellen Marjolein Hes en Sandy Riem van Studie Ontwikkeling Begeleiding (SOB) De Zandloper in Veendam. Het duo begeleidt jongeren bij hun schoolwerk.
Deel bericht

‘Meer inzetten op digitalisering voor lagere werkdruk’

25.03.21
Het voorbereiden van lessen en het nakijken van toetsen kan sneller als er meer wordt gedigitaliseerd. Zo kan de werkdruk in het onderwijs worden verlicht. Dat staat in een ambtelijke verkenning van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
Deel bericht

België sluit scholen vanwege oplopende coronacijfers

25.03.21
In België gaan de scholen tijdelijk dicht, omdat er steeds meer coronabesmettingen voorkomen. Vanaf maandag 29 maart gaan alleen de Belgische kleuters nog naar school. The post België sluit scholen vanwege oplopende coronacijfers – PO/VO appeared first on VOS/ABB.
Deel bericht

Onderhandelingen cao voortgezet onderwijs opgeschort

25.03.21
De gesprekken voor een nieuwe cao voortgezet onderwijs zijn opgeschort voor onbepaalde tijd. De AOb, de andere bonden en de werkgeversorganisatie VO-raad willen de kabinetsformatie afwachten. Er is meer structureel geld voor het voortgezet onderwijs nodig, volgens AOb-bestuurder Henrik de Moel.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)