Eindexamens in coronatijd begonnen: een heel vak wegstrepen en meer herkansingen

17.05.21
Vandaag beginnen de centrale eindexamens voor middelbare scholieren. Vanwege de coronacrisis zijn dit jaar de mogelijkheden verruimd om het examen af te leggen. Wat is er anders?
Deel bericht

Korting op collegegeld biedt meer ruimte aan Lerarenbeurs

17.05.21
Doordat studenten in 2021-2022 minder collegegeld hoeven te betalen, kunnen waarschijnlijk meer Lerarenbeurzen worden toegekend. 
Deel bericht

Blog | ‘Het gaat om eerlijke kansen en hoe het anders kan.’ Waarom de Onderwijsraad de kern mist. (deel 2)

17.05.21
Door Ben Wilbrink In dit tweede deel van zijn blog gaat Ben Wilbrink op de vraag hoe het anders kan. Hoe kunnen testen toch bijdragen tot eerlijker kansen in plaats van het misleidende ‘gelijke kansen’. Het gaat op vele plaatsen natuurlijk al anders, want alleen conservatieve landen zoals Duitsl...
Deel bericht

Eindexamens in coronatijd: uitwijken naar grotere locatie levert veel gedoe op

17.05.21
De tafeltjes in de gymzaal staan tijdens de eindexamens altijd al een eind uit elkaar, maar nu nog net wat verder. Het Sint-Joriscollege in Eindhoven kan de examenkandidaten net kwijt in de drie gymzalen.
Deel bericht

Opinie | Een brede brugperiode is de oplossing niet

17.05.21
De leraar die je je later herinnert, die je op het juiste moment een duwtje gaf, die maakt voor een leerling het verschil. Niet het ene of het andere onderwijssysteem, vindt rector Henk van Ommen van Het Baarnsch Lyceum.
Deel bericht

'Versoepelde eindexamens fijn, maar ook jammer'

17.05.21
Het eindexamen voor het voortgezet onderwijs gaat van start. Voor de scholieren is het door de coronacrisis een lastig examenjaar. Ze hadden thuis veel online les en op school moesten ze onderling en van de leerkrachten anderhalve meter afstand houden.
Deel bericht

Dit coronajaar wél centraal examen doen, maar met wat steuntjes in de rug

17.05.21
Vandaag beginnen de centrale schriftelijke examens in het voortgezet onderwijs. Om 13.30 uur is de aftrap, met examens Duits en Nederlands voor het vmbo, bedrijfseconomie voor de havo en wiskunde voor het vwo. Leerlingen moeten, ondanks corona, aan de bak, maar minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) komt ze behoorlijk tegemoet.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)