Gamification met Google Forms: 3 manieren

27.05.21
Al jaren is gamification een veelgebruikte term in het onderwijs en ook daarbuiten. Bij gamification gebruik je game-elementen in een niet-game-context, zoals de les. In dit artikel laten we drie game-elementen zien die we gekoppeld hebben aan Google Forms.
Deel bericht

Calandlyceum is de sportiefste school van Nederland

27.05.21
Het Amsterdamse Calandlyceum mag zich de komende twee jaar de sportiefste school voor voortgezet onderwijs van Nederland noemen. Gisteren werd de uitslag van de verkiezing in een speciale 'coronaproof' online show bekend gemaakt.
Deel bericht

Amerikaans onderzoek: goede ventilatie en gebruik mondkapjes heeft effect

27.05.21
Extra ventilatie, zoals ventilatoren of tegen elkaar geopende ramen en deuren, kunnen op school tot wel één op de drie corona-infecties voorkomen. Ook het gebruik van mondkapjes heeft dit effect. Dit blijkt uit een vergelijking tussen 169 basisscholen in de Amerikaanse staat Georgia.
Deel bericht

Minister Slob: als 50 procent leerlingen zelftest doet, is het al voldoende

27.05.21
Ook als niet alle leerlingen en leraren twee keer per week een zelftest doen, kunnen de scholen in het voortgezet onderwijs weer veilig open, zegt minister Slob. Volgens hem is het in principe al voldoende als 50 procent meedoet. "Volgens onderzoek van het UMC Utrecht is het risico dan niet anders dan in de huidige situatie, waarin scholen niet volledig open zijn."
Deel bericht

Schoolvakantieregeling 2022 – 2025 vastgesteld

27.05.21
Op 21 mei 2021 heeft demissionair minister Slob de Regeling vaststelling schoolvakanties 2022–2025 vastgesteld. Deze regeling treedt op 1 augustus 2022 in werking.
Deel bericht

Kamerdebat over loslaten 1,5 meter afstand op middelbare scholen

27.05.21
Op 27 mei 2021 debatteert de Tweede Kamer met minister Slob over het besluit om de middelbare scholen vanaf 7 juni verder open te stellen. Dat besluit leidt bij FNV-leden tot veel onrust. Op basis van het recente OMT-advies zou je juist een heel ander besluit verwachten. Samen met onder andere de AOb roept FNV de Kamerleden dan ook op om nu in te grijpen.
Deel bericht

Leerlingen twee keer per week corona-zelftest laten doen, is ‘onmogelijke eis’

27.05.21
Liefst 14.000 corona-zelftesten zijn afgeleverd bij het Norbertus Gertrudis Lyceum in Roosendaal. Maar of het afgekondigde actief testen door leraren en leerlingen een effectief wapen is tegen nieuwe virusuitbraken in het voortgezet onderwijs is nog maar de vraag.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)