Inloggen bij DUO en onderwijsinspectie vanaf 2022 via eHerkenning

16.06.21
Voor het inloggen bij DUO en de Inspectie van het Onderwijs hebben schoolbesturen en scholen vanaf 2022 eHerkenning nodig op betrouwbaarheidsniveau 3. Met een brief heeft het Ministerie van OCW hierover bestuurders geïnformeerd. In de brief lees je ook wat je nu al kan doen om je hierop voor te ber...
Deel bericht

Kunnen we al voor september afscheid nemen van mondkapjes?

16.06.21
Wanneer kunnen we de verplichte mondkapjes afzetten in de trein, in winkels of overheidsgebouwen? Uit opinie-onderzoek in opdracht van de NOS bleek vorige week dat Nederlanders het mondkapje het liefst zien verdwijnen, van alle coronamaatregelen die nu gelden. Volgens de huidige regels gaat dat pas in september gebeuren.
Deel bericht

Na een week geduld krijgen vandaag ook ruim 40.000 vmbo'ers hun examenuitslag

16.06.21
Ze gaan nog even een serie kijken, werken of naar de orthodontist: in ieder geval op zoek naar afleiding voordat ze vanmiddag een langverwacht telefoontje krijgen. Ruim 40.000 leerlingen van het vmbo-kader en vmbo-basis die digitaal eindexamen hebben gedaan, krijgen vandaag de uitslag.
Deel bericht

Scholen ‘roven’ stagiairs van de opleiding, waardoor het lerarentekort alleen maar oploopt

16.06.21
Om roosterproblemen op te lossen, ‘roven’ scholen stagiairs van de lerarenopleiding door ze een betaalde, tijdelijke baan aan te bieden. Stagiairs lopen zo studievertraging op, waardoor het lerarentekort uiteindelijk oploopt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)