Week van Respect 2021 8 - 14 november 2021

14.09.21
Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de jaarlijkse nationale bewustwordingscampagne de ‘Week van Respect’. In totaal bereikten we al 1.7 miljoen jongeren! We werkten samen met 200 gemeenten, duizenden gastsprekers, 14 nationale sportbonden en duizenden scholen/klassen (po, vo,mbo) in heel Nederland.
Deel bericht

Iets minder positieve tests en opnames, scholen grote besmettingsbron

14.09.21
Het aantal positieve tests is de afgelopen week iets gedaald. Dat meldt het RIVM, dat op dinsdag altijd een uitgebreide update geeft. Scholen en kinderopvanglocaties zijn inmiddels een grote bron van besmettingen. Afgelopen week ging het om een vijfde van de herleidbare besmettingen.
Deel bericht

School en moeder lijnrecht tegenover elkaar: zoon (15) geschorst voor niet dragen mondkapje

14.09.21
Een leerling van het Hanze College in Oosterhout is vijf dagen geschorst, omdat hij geen mondkapje wil dragen. Moeder Sandra Ligtvoet staat pal achter haar zoon: ,,Het mondkapje werkt niet en ontneemt hem zuivere lucht.”
Deel bericht

Historisch archief vertelt hoe leven van tot slaaf gemaakten eruit zag na hun vrijlating

14.09.21
Hoe ging het verder met de tot slaaf gemaakten in Suriname nadat zij in 1863 vrij kwamen? Naar het antwoord op die vraag gaan historici van de Radboud Universiteit op zoek in een nieuw onderzoek, waarvoor vandaag het startsein wordt gegeven. Samen met vrijwilligers hopen de onderzoekers de bevolking van Suriname tussen 1830 en 1950 in kaart te brengen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)