Roep om strengere regels over abortus-gastlessen op middelbare scholen

03.11.21
Diverse organisaties van gynaecologen, abortusartsen, expertisecentrum Seksualiteit Rutgers en Fiom, een stichting die vrouwen adviseert bij ongewenste zwangerschap, roepen op tot strengere regels omtrent gastlessen over abortus op middelbare scholen en mbo's. Aanleiding voor hun zorgen zijn het toenemende aantal organisaties die gastlessen geven, die scholieren ervan moeten overtuigen dat abortus niet goed is.
Deel bericht

Gewonden na woede-uitbarsting tijdens scheikundeles

03.11.21
De politie heeft op een middelbare school in Schiedam een 15-jarige leerling aangehouden. Tijdens een scheikundeles gooide de jongen in woede flessen die gevuld waren met chemische stoffen.
Deel bericht

Opinie | De leraar wordt beroofd waar hij bijstaat

03.11.21
De werkgevers en de werknemers in het voortgezet onderwijs hebben een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) afgesloten. Leraren krijgen een maandelijkse loonsverhoging van 1,5 procent. Na wat rommelen met een eindejaarsuitkering nadert de verhoging 1,8 procent op jaarbasis. Voor het volgend jaar dan, want deze loonsverhoging gaat pas in oktober in, wat het effect van de loonsverhoging over 2021 reduceert tot 0,4 procent.
Deel bericht

Een op de tien eindexamenleerlingen had baat bij wegstrepen vak

03.11.21
Tien procent van alle eindexamenleerlingen slaagde dit jaar doordat één vak kon worden weggestreept. In het vmbo was wiskunde het populairst om niet mee te laten tellen bij de eindlijst. Op de havo was dat bij geschiedenis het geval en vwo’ers gooiden het vaakst economie buiten het pakket.
Deel bericht

‘Gebruik de #WvdM om duurzaam aan de slag te gaan met digitale geletterdheid’

03.11.21
De Week van de Mediawijsheid  is bij uitstek geschikt om met het schoolteam onderwijs in digitale geletterdheid naar een volgend niveau te brengen. Dit schrijft Nadia Demaret van netwerkpartner Kennisnet. In dit artikel geeft ze vijf  tips om duurzamer aan de slag te gaan met het vergroten van dig...
Deel bericht

Opinie | Schoolboeken zonder voorbeelden met opa’s, oma’s, vakanties in Frankrijk, of huisdieren zijn nog maar het begin

03.11.21
Nieuwe service van educatieve uitgeverijen: scholen zelf hun lesboeken laten samenstellen, zodat die naadloos aansluiten bij de eigen bubbel. Uitgevers en hun auteurs moeten hun mond opendoen. Want de overheid laat alle ruimte voor de huidige gumcultuur.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)