Deze versoepelingen zijn zojuist bekendgemaakt

25.01.22
Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers hebben vanavond tijdens hun persconferentie nieuwe versoepelingen aangekondigd. Kinderen tot achttien jaar oud hoeven niet meer in quarantaine als zij in contact zijn geweest met een besmette klasgenoot of andere persoon.
Deel bericht

Zittenblijven: weinig voordelen, veel nadelen

25.01.22
Aan het einde van een schooljaar zijn er op veel scholen rapportvergaderingen. Eén van de belangrijkste dingen die in deze vergaderingen vaak wordt besproken zijn leerlingen die mogelijk moeten blijven zitten en dus een heel jaar opnieuw moeten doen. Per jaar gaat dit om zo’n 5 á 6 procent van de leerlingen in het voortgezet onderwijs, een behoorlijk aantal. Wat levert dit precies op? Helaas minder dan we denken ...
Deel bericht

Website ‘Mijn diploma’s’ razend populair: ruim 1,8 miljoen keer uittreksel opgevraagd

25.01.22
Een recordaantal diploma’s is in 2021 gedownload van de overheidswebsite Mijn diploma’s. Ruim 1,8 miljoen keer werd online bij DUO een digitaal uittreksel opgevraagd en verstrekt, laat de uitvoeringsdienst vandaag weten.
Deel bericht

Wisselende reacties op versoepelingsregel eindexamen

25.01.22
Er wordt wisselend gereageerd op het nieuws van Onderwijsminister Dennis Wiersma dat eindexamenleerlingen dit jaar toch een cijfer van de eindexamens mogen wegstrepen. De invoering van de zogenoemde ‘duimregeling’ zorgt voor een “meer dan verheugd” scholierenvertegenwoordiging LAKS, maar vanuit de scholen in het voorgezet onderwijs wordt terughoudender gereageerd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)